Liefhebbers van BBQ kunnen op zondag 16 september in het centrum van Herentals terecht voor het Kempisch kampioenschap BBQ. Je kan nog altijd met je vriendenclub of vereniging deelnemen.

Naar aanleiding van de groeiende populariteit van de BBQ kampioenschappen organiseert vzw HERTALS het Kempisch Kampioenschap BBQ op 16 september 2012, wat tevens ook in onze stad "Dag van de landbouw" is.

De aantrekkelijkheid van dit evenement ligt in het feit dat er meerdere BBQ-teams zijn in de Kempen. Zo heeft Olen het team ‘De Smaakmakers’ (Winnaars van de Publieksprijs op het WK 2008 & BK 2010), Turnhout heeft ‘Qlinaria’ (Winnaars van het Nederlands Kampioenschap BBQ in 2010 & 2011), Vosselaar Slagerij Galantine, Overpelt (gelegen in de Belgisch-Limburgse Kempen) heeft de BBCATS die in 2010 Belgisch Kampioen werden, enz.

Dankzij deze grote populariteit, hopen wij toch enkele duizenden mensen te ontvangen op dit evenement, aangezien de organisatoren van het BK BBQ in Genk (2010) konden rekenen op 15.000 bezoekers.

Ook belangrijk om te vermelden is dat de opbrengst aan het goede doel wordt geschonken, namelijk het Olivia Hendrickx Research Fund.

Info en inschrijvingen: www.vzwhertals.be